Біженців з Донбасу в РФ переселять до Сибіру для розвитку нових територій

На модерации Отложенный

Міністерство Російської Федерації з розвитку Далекого Сходу підтримало ініціативу групи депутатів від , які запропонували переселити біженців з українського Донбасу на територію Сибіру і Далекого Сходу, пише російське видання «Известия» з посиланням на відповідь міністерства.

Так, міністерство повідомило про свою позицію у Федеральну міграційну службу (ФМС) Росії для подальшого опрацювання питання, йдеться в документі. Згідно даним міністерства з розвитку Далекого Сходу до 2020 року буде створено понад 50 тис. робочих місць на територіях соціально-економічного розвитку і в інвестиційних проектах.

«До переліку територій пріоритетного заселення включені Республіка Бурятія, Забайкальський край, Камчатський край, Приморський край, Хабаровський край, Амурська область, Іркутська область, Магаданська область, Сахалінська область і Єврейська автономна область», –йдеться у відповіді російського міністерства.

Дана пропозиція депутатів була направлена в кінці минулого року прем’єр-міністру РФ Дмитру Медведєву, ФМС і міністерство розвитку Далекого Сходу.

В документі пропонувалось розробити федеральну цільову програму «Добровільне переселення осіб, які вимушено залишили Україну, на територію Сибіру і Далекого Сходу». Вони нагадували, що з 1 по 30 листопада 2015 року українським біженцям необхідно було отримати легальний правовий статус на загальних підставах. На думку депутатів, українцям, які не отримали документи, можна запропонувати добровільно переселитися до Сибіру і на Далекий Схід, щоб прискорити розвиток цих територій.