Румыния и Россия. Общая фальсификация истории.

На модерации Отложенный

"...Ці аргументи належать не мені, а румунським імперіалістам, що бажають насадити ідеали свого "Pax Romana" у тому числі й на українських етнічних теренах.
1. Румунія є єдиною законною спадкоємицею Римської імперії і має право на збирання її земель, оскільки вона єдина зберегла історичну назву цієї держави і її мову (щоправда, дещо видозмінену), а тому має володіти усіма колишніми землями, що колись належали Римові.
2. Італійці є т. зв. "малорумунами", штучно створеним за сприяння Паризького ґенштабу народом, який було фактично створено у XIX сторіччі під час Рісорджименто. Джузеппе Гарібальді — зрадник Румунії і пруський аґент.


3. Отже, Італія — центр формування румунської нації, звідки римляни пішли на територію сучасної Румунії під тиском варварів. Тому території Італії є споконвічно румунськими. П'ємонт (за іншими даними — уся Паданія, або Північна Італія) також є румунськими територіями, але галлізованими та германізованими, тому на цих територіях особливо поширена відраза до румунських амбіцій.
4. Православна віра є істинною вірою, а румунський патріарх — Вселенським. Нині цей титул незаконно узурпує Константинопільский патріарх..."

http://politiko.ua/debate995