Ківалово, або контрреформація

На модерации Отложенный

 

http://www.sergiev.ru/media/uploads/afisha/homka_suslik2.jpg

КІДАЛОВО (КОНТРРЕФОРМАЦІЯ)

http://www.segodnya.ua/img/gallery/5728/3/596666_main.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Увечорі 2 грудня моя улюблена онука Ксена реготала над онлайн-мультиком «Хома та Суслик», а я з тугою дивився на цих же героїв на парламентському каналі. Транслювалося «доленосне» засідання Верховної Ради, на якому обирався, вірніше представлявся, бо виборами це назвати важко, новий Кабмін.

Нам стільки твердили, що вперше вибори міністрів будуть прозорими. Кожен з них повинен буде розповісти про своє бачення роботи і відповісти на запитання депутатів.

На жаль, слово наших властей ніколи не збігається з ділом. Почалося з того, що Володимир Гройсман оголосив про рішення калоліції вислухати представлення Міністрів Прем'єром, після чого проголосувати за весь список. Під обурений галас залу, який вимагав,  щоб претенденти на Міністерське крісло все ж виступили і розповіли, що і як вони збираються робити на своєму посту. Гройсам заявив, що будуть виступати всі кандидати у Міністри. На жаль, встиг виступити тільки висуванець радикальної партії , кандидат у віце-прем'єри Валерій Вощевський. Виступив блискуче, показуючи глибоке знання справи, якою буде займатися. Але після питань з місць ставлення до нього змінилося. По-перше, виявилося, що біографія, надрукована до подання, фальшива і сповнена брехливих звинувачень. А це говорить про те, що у верхах у нього багато ворогів,котрі будуть саботувати роботу! По-друге, знтежило його бачення долі Укравтодору та Укрзалізниці. Він вважає за необхідне провести їх роздержавлення і приватизацію. Ми всі бачимо, до чого це призвело наші провідні підприємства, наші облгази та  обленерго, наші банки, врешті-решт! В умовах України це супроводжується різким підвищення цін і погіршенням умов праці та, позачасто,знищенням підприємств!

На виступі Вощевського обговорення кандидатур практично закінчилося. Гройсман надав слово Президенту, змушеному покинути Парламент у зв'язку з терміновими справами. Порошенко побажав, щоб прем'єр представив кандидатів у Міністри, їх коротенько обговорили і затвердили склад Кабміну. Коли Президент полишив Парламент  у Верховній раді розпочався звичний цирк. Спікер називав кандидата в Міністри і питав, чи варто його заслуховувати. Із залу лунав нерозбірливий гам, який спікер розшифровував як «не варто». Правда, кандидат в Міністри аграрної політики та продовольства Олексій Павленко все ж домігся, щоб йому дали  виступити. На жаль, його бачення майбутнього села не збігається з  думкою більшості тих, хто живе в селі. Він вважає головним роботу з могутніми агрохолдингами, тобто з великим капіталом. А ми всі вже бачимо, до чого призвела ставка на великий капітал в містах. Адже основним основним рушієм реформ є малий і середній бізнес, а не неповороткий великий!

Інших кандидатів в Міністри швиденько зачитав Яценюк. Дехто таки домігся слова. Але ось Геннадія Зубкова, віце-прем'єра з регіонального розвитку та питань ЖКГ так і не почули. А  у нас вже з 1 грудня різко збільшилися тарифи на всі види послуг. Я наведу приклад такої плати за послуги. Я користуюся оператором мобільного зв'язку МТС.  Справно плачу абонементну плату. Сьогодні вранці мені повідомили, що я винен 98 гривень. Починаю з'ясовувати, звідки взявся цей борг. Виявляється, мені  нараховуються гроші за мобільний Інтернет, про який я і поняття не маю. Пригадую, мені пропонували по акції безкоштовний Інтернет. Але коли запросили паспортні дані, я відмовився їх назвати. Виявляється, вони зарахували це, як згоду на платний мобільний Інтернет, не вважаючи за потрібне повідомити мені про те, що я можу ним користуватися. Тобто,   нав'язали послугу, але не повідомили про неї! Цей принцип кидалова у нас поширюється на більшість тарифів. Більшу частину послуг, за які ми платимо ЖЕКам вони не тільки не надають, але і фізично не можуть надавати. До речі, ми постійно чуємо, що в наших ЖЕКах немає, крім сантехніків та електриків, потрібних фахівців, тому вони не можуть провести належний ремонт  будинків http://www.og.com.ua/sirotenko4.php  Але чому ЖЕК не може залучати для виконання цих робіт фахівців будівельних організацій, які у себе зайняті роботою тільки на певній стадії будівництва? Про те, як шахраюють з тарифами я вже писав  http://politiky.net/node/1106    То ж це болюче питання!   Але не дали нам можливості почути, що планує робити Зубков з безглуздими тарифами і хто буде відновлювати Донбас. Не знаємо чи буде він розглядав він питання оплати за газ та електроенергію, що поставляються в Донбас, не пенсіями жебраків пенсіонерів, а вугіллям Донбасу? Мені так і не зрозуміло, чому, знаючи, що енергетичне вугілля Донбасу нам більше не поставлять, ми за літо так нічого не зробили для заміни топок котлів наших  Сталінських Гігантських електростанцій, збудованих саме на це, єдине тоді,вугілля?. Невже крім Олексанлдра Єкимовських http://www.yekimovskikh.com  у нас немає людей, здатних їх модернізувати? За що ж ми утримуємо всі ці НДІ, якщо в тарифи, починаючи з 1994, включений внесок на модернізацію радянських котлів, а за цей час ні один котел так і не модернізовано? Чи має про це поняття колишній банкір, а нині Міністро енергетики Демчишин? Чи будуть знайдені і покарані винні в енергетичному безладі?

Мені чесно, сподобалися запрошені у Міністри іноземці. Жоден з них не поцікавився, на відміну від нашого Мустафи Найєма, зарплатою. Вони цікавилися тільки яку Справу їм доручать! Такий підхід  був в моїй далекій юні, коли ми всі разом відновлювали зруйновану війною Державу!

Будували, а не прихватизовували, бо ж ми тоді були Народом, а не населенням і на корупцію не було моди! Нині вона основа нашого Життя! Яким би ідейним  не був Міністр, та якщо його оточать корумпованим апаратом, то всі його зусилля підуть нанівець! Як подолати корупцію в нашому  керівництві, коли на самі хлібні місця - митницю, податкову, копалини, енергетику і транспорт упакетовані свої?

Не почули ми і виступу Павла Розенка. А мені хотілося б дізнатися - чи подасть він у Парламент пропозицію скасувати вихід на пенсію жінок в 60-років, про що клялися виборцям всі партії. Чи буде продовжувати пенсійний геноцид в Донбасі, Денисової, що заборонила «пенсійний туризм» і вимагала переїзду пенсіонерів з Донбасу в «звільнені» регіони, палець об палець не вдаривши для забеспечення їм там притулку!. До речі, вам не здається дивним ці поняття «звільнені» і «окуповані». Від кого звільнені і ким окуповані? Війни з Росією у нас офіційно немає, її ми відмовилися визнати агресором! У Донбасі живуть такі ж українці, як і у Львові. При цьому у Львові російська мова нині лунає не  рідше, ніж у Донбасі. Так хто ж там окупант? І чи буде і далі діяльність Пенсійного фонду залишатися практично безконтрольною і безкарною? Чи й далі ми будемо за розкрадені кредити МВФ розплачуватись злиднями наших батьків та дітей?

Не виступила більшість  кандидатів в Міністри. Нічого не дізналися ми про їхні плани. Це звичайно погано. Мінус Володимиру Гройсману. Але зате ми можемо твердо сказати - цей Кабмін вже не міжсобойчик Арсенія Яценюка. Хто його зробив Прем'єром я вже писав http://blogs.korrespondent.net/blog/events/3437684  Та нині вже не важливо, хто буде Прем'єр-обіцяльником. Кабмін примусимо працювати на Україну, а не на його клан! Он, якщо за Міністра закордонних справ  проголосували 351 депутат, то на Кабмін пакетних кнопкодавів знайшлося  288! Це означає, що вже є депутати в калоліції, які не бояться голосувати по совісті, а не за вказівкою хазяїв фракцій. З кожним голосуванням їх буде більше і більше! Це означає, що парламент перестає бути прислужником олігархів! Навіть якщо розпадеться ця договірна калоліція, в якій змішалися перекінчики з колишніх партій влади, які потрапили до парламенту завдяки закритими списками, з майданівцями і волонтерами, завдяки яким партії і потрапили в парламент, нова більшість вже не буде продажно-олігархічною!

Але ось що мене турбує. Парламент повинен працювати. Уряд має виконувати програму, представлену коаліційною угодою. Настала ПОРА РЕФОРМ. Великий Столипін говорив: «Для того, щоб реформи відбулися, вони повинні бути прозорими і зрозумілимиі народу, відповідати його інтересам, користуватися підтримкою Народу і здійснюватись народом під керівництвом людей, яким народ безумовно довіряє. Реформи повинні бути скеровані  на півищення народного добробуту, не допускаючи його зниження на жодному етапі, бо ніщо так не підриває економіку, як зубожіння споживача!». Я особисто не вірю Яценюку, а Ви вірите цьому премєру «куля в лоб!»? От поетапне проведення реформ визначено  коаліційною угодою. Ви її читали? Де вона опублікована так, щоб кожен Громадянин України, НАРОД, міг з нею ознайомитися? Як бачите, прозорістю тут і не пахне! Та й інші вимоги, про які писав  Столипін не збираються виконувати. До того ж уряд поставив своєю метою наступ на соціалні стандарти і максимальну приватизацію всього, що залишилось у Держави. А у кого, крім олігархів, своїх та чужих, є гроші на цю приватизацію? Хіба гіганти радянської індустрії стали краще працювати після приватизації? Та більшість з них вже порізано на металобрухт! Держава там неефективний господар, де керують нею нездари, чи корупціонери! Саме корупція, а не форма власності, робить економіку України неконкурентноздатною, а стабільний наступ влади на соціальні стандарти руйнйє економіку крахни полишаючи її платедездатного сподивача!

Українські урядоці традиційно списують всі гріхи на «папередніков». Згадайте, хто був «папередніком» нашого прем’єр-камикадзе Арсенія Яценюка!  Ось з таких дрібниць і починається Кидалово наших властей! Не тішимо себе іллюзіями про перемогу Майдану. Він  не переміг! Стара влада залишилась і в центрі, і на місцях. Змінились тільки морди. Вони і надалі будуть провадити  реформи так, що добробут буде поліпшуватись у їхніх кланів, а не у народу! Вони вже сьогодні вимагають, щоб ми забули про соціальні стандарти і ставали  безголосим бидлом нових панів-олігархів! Саме це пропонується в урядових проектах законів! Боюсь, що калоліція перекінчиків їх прийме!

 Та Майдан показав нам  нашу силу. Ми таки можемо побороти цю продажну мафіозну владу! Всі разом і кожен окремо! Майже у кожного з нас є Інтернет, який забезпечує гласність і мобільність, що допоможе змести будь яку владу, які б мільярди за нею не стояли! Першою справою, що ми повинні зробити, це створити листки, або сторінки Народного контролю, в котрих висвітлювати зловживання влади в центрі та на місцяї, махінації з тарифами, рейдерські захоплення підприємств, будинків і землі; корупційні дії суддів, прокурорів та чиновників і про все те, що заважає нам жити! Ці матеріали ми використаємо для народної люстрації, бо нинішня, узаконена цими мордами, направлена на збереження корупціонерів та знищення інакомислячих!

У Парламенті і Уряді тепер є і Майданівці, і волонтери, і бійці АТО. Якщо вони обєднаються у міжфракційну групу, то зможуть контролювати Парламент, а через нього Уряд! Примусити їх провадити реформи для народу, а не для олігархічних кланів! Ось на це наша єдина надія. Вони вже показали, що готові віддати життя за Батьківщину. Сподіваюся, не зрадять нас і на своїх нових посадах! Не дадуть владі зраджувати і продаватися! Не дадуть нас обкрадати і наступати на соціальні стандарти!

Якщо ж ті, кому ми віримо,  так і не обєднаються, або зрадять народ, то за що ж тоді загинула Небесна сотня?

К.т.н. Володимир Сиротенко (Вербицький)

Правнук автора «Ще не вмерли України»