"Коли ви вмирали, вам дзвони не грали,

На модерации Отложенный

 

Батьківщина Дрогобича

15 июля, 11:32  · 

 

Ніхто не плакав над вами.

Лиш в чистому полі ревіли гармати

І зорі на небі вмивались сльозами..."

 

 

 

     Такими словами 14 липня 2021 року у Дрогобичі духовенство, представники влади, пластуни і просто небайдужі громадяни велелюдно провели в останню путь 78 жертв НКВС, віднайдених у 2019 році в саду позаду колишньої тюрми на вул. Стрийській це були кращі сини і дочки Дрогобиччини, які загинули в тяжких муках, загинули лише тому, що були українцями і хотіли вільно жити на своїй землі.

     Участь в цьому скорботному заході взяли і депутати Львівської обласноі ради да депутати місцевих рад від партії ВО"Батьківщина" Чин велелюдного похорону розпочався з панахиди на території храму св.

апостолів Петра і Павла. Опісля хода, яка розтягнулася на сотні метрів, рушила на площу Ринок. Похорон проводився з усіма військовими почестями, а домовини несли військовослужбовці. Опісля поховальної церемонії відбулося коротке віче. Заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник зазначив, що наш святий обов’язок – пам’ятати про злочини тоталітарного режиму, але ще головніше – про людей і ціну, яку вони заплатили за незалежність України. І те, що ми на 30-ій річниці державності продовжуємо знаходити останки жертв червоного терору має бути засторогою, щоб таке більше ніколи не повторилося, тим більше у час теперішньої агресії північного сусіда.

Відтак колона пішою ходою рушила вулицями Дрогобича на Поле Скорботи, що на вул. 22 Січня. Там домовини склали у велику спільну могилу до якої були покладені квіти та лампадки.

   

Шана та вічний спокій українцям, які були убиті за те що були патріотами !

 

Фото: Ю.Федчака, Я.Грицика, Самбірсько-Дрогобицької єперхії УГКЦ та власні.

 

 

Поделиться