Дизайн коридору - хитрості дизайнерів!

На модерации Отложенный

Напевно, більшість з нас хоче бачити свій будинок затишним, комфортним, а ще й модним. А з чого починається будь-яка квартира або будинок? Природно, з передпокою і коридору! А давайте задумаємося, чи завжди ми цих приміщень приділяємо достатньо уваги, дбаємо про те, щоб вони були модними і стильними? Як правило, не завжди, особливо, що стосується інтер'єру коридору. А дарма, адже саме ці приміщення є нашою візитною карткою, обличчям всього будинку або квартири.

 

Саме інтер'єр передпокою в будинку або коридору може розповісти про нас, про наші смаки та уподобання, про наших перевагах. І перше враження, яке отримують гості, прийшовши до нас у дім - це враження від інтер'єру коридору. Так що давайте зробимо це приміщення нашого будинку теж модним і стильним. Коридор - це довгий і досить вузький прохід, які з'єднує в наших будинках всі інші приміщення: вітальню, дитячу, спальню, кухню.

 

Якщо цей прохід не довгий, що не витягнутий, а досить просторий, його часто називають передпокої або холом. Як правило, дизайн інтер'єру передпокою або холу особливих проблем не викликає, тому що дизайнери інтер'єрів надають цьому приміщення особливу увагу і пропонують безліч варіантів оформлення.

 

А от оформлення та дизайн довгих, витягнутих і вузьких коридорів, навіть досвідчених дизайнерів змушують міцно задуматися. Ми ж не хочемо, щоб наш коридор нагадував вагон поїзда або коридор дешевого готелю. Дизайн коридору Отже, якщо ми маємо вузький коридор, то перше завдання дизайнерів - візуально його розширити. Якщо у нас коридор досить широкий - використовуємо його простір по повній, з максимальною користю. Додамо, що дизайн інтер'єру коридору - завдання не з простих, але дуже цікава. Які хитрощі і прийоми використовують досвідчені декоратори в роботі з інтер'єром коридору? Вибираємо колір і обробку!

 

У вузькому довгому коридорі необхідно прагнути у порядку, і максимальній простоті: не потрібно строкатих шпалер і дрібного контрастного малюнка в інтер'єрі, краще, якщо це буде однотонне оформлення інтер'єру. Для темного коридору краще вибирати обробку світлих відтінків. Але, якщо в коридорі не надто похмуро, можна для обробки підібрати і темну обробку, але обов'язкова умова - інтер'єр стелі оформляємо світлим. В іншому випадку, коридор може здатися дуже низьким, що тиснуть - схожим на тунель.

 

Ще одна тонкість - щоб коридор не видався дуже довгим, його не потрібно робити «суцільним», тобто, працюючи над дизайном інтер'єру коридору, використовуйте прийом фрагментирования, це прийом, коли стіни або підлоги діляться на фрагменти.

Дизайн коридору

Дизайнерські хитрощі: як зробити коридор ширше і просторіше?

Ми вже відзначили, що в ідеалі коридор не повинен бути строкатим і суцільним, а тому не потрібно його весь обклеювати шпалерами у вузьку смужку або в дрібну квіточку. Можна зробити таким чином: обклеїти коридор вставками або зробити фальш-панелі. У вузьких коридорах активно і треба сказати, успішно застосовується горизонтальна обробка - горизонтальні або наклеєні смужки, горизонтальної спрямованості комбінована обробка, горизонтально розташовані молдинги в інтер'єрі.

 

Горизонтальне поділ стін коридору візуально знижує їх, а через це коридор, здається трохи вже. Зворотний ефект створює вертикальне оформлення, а тому у вузьких коридорах від такого способу краще відмовитися. І ще, довгий коридор, як ми вже говорили, можна розбити на кілька сегментів або секторів, щоб довге і вузьке приміщення не нагадувало лікарняний коридор або вагон поїзда.

 

Сектора виділяються додатковими деталями і елементами - наприклад, можна зробити арку в інтер'єрі або вмонтувати в стіну перегородку. Звичайно, можна обійтися і без спорудження конструкцій, просто застосувати різну обробку в інтер'єрі коридору. Приміром, частина коридору, яка знаходитися біля вхідних дверей може бути оформлена керамічної підлоги плиткою, інша частина, скажімо «коридорна» - може бути викладена ламінатом або деревом. Таким чином, за допомогою різних оздоблювальних матеріалів коридор розділитися на дві цікаві функціональні зони і втратить свою схожість з довгим вагоном.Дизайн коридору - хитрості дизайнерів! У широкому коридорі модно оформити ніші в інтер'єрі - ніші в стіні додадуть глибини всьому приміщення, а, крім того, в них можна розмістити оригінальні декоративні предмети. Розширити візуально коридор допоможе правильно, грамотно підібране підлогове покриття. Спробуйте укласти паркетну дошку або ламінат поперек довжини всього коридору.

 

При цьому ламінат краще брати в дрібну плашку, тоді коридор буде візуально здаватися і ширше і трохи коротше. Точно такого ж ефекту можна домогтися, якщо розташувати поперек лінолеум або ковролін в смужку. Якщо ви розмістите такі смугасті матеріали уздовж, то коридор стане ще довше і набагато витягнуті. Є найпростіший спосіб - можна укласти ламінат або паркет, як завгодно, лінолеум або керамічну плитку, але поверх них настелити килимову доріжку в смужку поперечну.