День Рождения национального героя

На модерации Отложенный

 

Его День Рождения всегда празднует ВСЯ страна.

Его  День Рождения — всегда выходной, праздничный день 

В Его  День Рождения мы загадываем желания на год предстоящий и обещаем себе стать лучше, покинуть вредные привычки, возлюбить ближних своих и призываем сонечко, щоб росу на сонці

В Его  День Рождения мы вспоминаем, что мы украинцы и Украина на Земле одна 

Степан Бандера

Герою слава!

Когда очень молодой, но уже очень сосредоточенный... 

Стёпа 

...и устремлённый Стёпа, проходил вышкол в Пластуны, в краткие минуты отдохновения он точно слушал музыку.

Вот такую

 

Ах, Бандеро, український апостол

Апдатет

Смолоскипи

 

У центрі Києва починається смолоскипна хода з нагоди 105-ї річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери.
Як передає "Інтерфакс-Україна", колона з кількох тисяч осіб розпочала рух від готелю "Козацький" по вул.Михайлівській вгору до Михайлівської площі, вийшла на вул. Володимирську, практично перекривши рух транспорту. На чолі колони йдуть лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, народні депутати фракції "Свобода", зокрема, Ігор Мірошниченко та Андрій Іллєнко, два священики, а також дівчина в національному костюмі несе портрет Стапана Бандери. У багатьох учасників ходи в руках запалені смолоскипи, прапори України, ВО "Свобода" і чорно-червоні прапори. Багато людей також несуть з собою букети живих квітів. Вони скандують "Слава Україні - Героям слава!", несуть розтяжки з написом "Україна понад усе", "Визнаємо ОУН, визнаємо Степана Бандеру героєм України". По шляху колони на узбіччях вулиць стоїть багато людей і фотографують учасників акції. Хода пройде по вул. Толстого, Хрещатик і закінчиться біля будівлі КМДА. Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів (нинішня Івано-Франківська область) в родині греко-католицького священика. Був вбитий 15 жовтня 1959 року в Мюнхені агентом КДБ Богданом Сташинським, уродженцем Львівської області.