Миколаївських гвалтівників хочуть лінчувати

На модерации Отложенный

Сьогодні Миколаївська обласна прокуратура назвала імена підозрюваних у зґвалтуванні та спробі вбивства 18-річної Оксани Макар.

Миколаївці мітингували під будівлею обласної прокуратури і міліції, спалили опудала, котрі імітували насильників. Під час мітингу миколаївці висунули вимоги – звільнити прокурора міста та взяти підозрюваних під варту. Погрожували в іншому випадку самосудом.

9 березня о 10 годині ранку в опіковий центр термічної травми при лікарні №3 міста Миколаєва привезли 18-річну Оксану Макар. Вона ніч лежала на смітнику, доки випадкові перехожі не почули її стогін. Дівчину зґвалтували та підпалили. Міліціонери затримали спочатку трьох підозрюваних. Згодом – двох з них відпустили. Це викликало шквал емоцій. В інтернеті люди домомовлялися на форумах прийти пікетувати будівлю спочатку міліції, потім прокуратури. Писали прізвища затриманих – буцім-то затримали сина депутата Миколаївської міськради від Компартії України, колишнього прокурора Едварда Аракеляна – Артема, 21 рік, сина колишнього голови Єланецької райдержадміністрації – Максима Присяжнюка, 23 роки, та їхнього приятеля Євгена Краснощока, 23 роки.

Користувачі мережі закликали вчинити над ними самосуд.

ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО: Згвалтована дівчина вижила після того, як її душили, а потім кинули у багаття

Інформацію підтвердив слідчий прокуратури Юрій Марченко.

"Є названий син голови Єланецької райдержадміністрації Максим Присяжнюк, ще один Євген Краснощок. А третій затриманий немає ніякого відношення до прокуратури. Його прізвище взагалі Погосян. Так, теж Артем", - зазначив слідчий

Він пояснив журналістам, що зараз триває слідство. У справ проходить три людини. Пообіцяв розібратися, хто ґвалтував та вбивав, а хто був співучасником.

"Двох, котрих відпустили на підписку про невиїзд – ми установили, що ті хлопці безпосередньої участі не приймали в злочині. Сьогодні суд встановить чи утримувати їх під вартою чи ні", – прокоментував Марченко.

За іншими даними, підозрювані досі сидять за гратами.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/np/_mikolajivskih-gvaltivnikiv-hochut-linchuvati/426655">Gazeta.ua</a>