Путін приготував «Новорічний даруночок» українцям

На модерации Отложенный

Ситуація на ринку національного українського телебачення кардинально змінюється і треба визнати, не в кращу сторону. Так зокрема ДЖОРЖ ЖЕМБЕРІ в інтерв'ю відомому виданню, розповів багато цікавого, але… всі прекрасно розуміють, що реальна ситуація виглядає дещо інакше, йдеться на ua.vremya.eu.

Якщо зняти рожеві окуляри то можна побачити, що рука Москви вже на горлі українського медіапростору і Путін приготував «Новорічний даруночок» українцям.

Власне не настільки московська, наскільки особисто путінська рука явно відчувається в ситуації, яка до Нового року готується в українському медіа просторі і в результаті якої цілий ряд звичних українських телеканалів взагалі щезне з телевізійних екранів, з мереж кабельного телебачення, а незабаром і з пам’яті українських телеглядачів.

Це буде результатом путінської багатоходівки, які він дуже любить і які непросто розгадати, особливо під час перших ходів – а саме в цих ходах вже закладений кінцевий результат, спочатку невидимий для учасників операції.

Спочатку українські телеканали зіпсують відношення з кабельними операторами, диктуючи їм неприйнятні умови і вимагаючи від них непомірних грошей. Потім кабельні оператори змушені будуть вимкнути ці канали. Потім українському глядачу доведеться шукати інші джерела інформації. Куди він піде?

Ситуація почалась з бажання медіа груп заробити собі ще грошей, крім рекламних. Мотивація – хтось має платити за їх програми. Що глядач не все хоче дивитись, тим більш за всі їх фантазії платити, нікого не цікавить – господар медіамагнат хоче гроші. І команда хоче гроші, не мінімалку, а в доларах і багато.

Керує нападаючою стороною, ініціатором і «заводієм бійки» є російський ФСБшник Федір Гречанінов. Він є спікером модних змін, активно виступає на всіх тусовках, батлах, засіданнях Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і т.д. Всі інші телеканали йдуть за ним, як стадо овець за пастухом, дивлячись на його суперхоробрість і вважаючи, що він знає, куди йде. Звідки ж Федя так впевнений у своєму світлому майбутньому, що не боїться наробити помилок у такій ситуації?

А йому особисто ці помилки не страшні, це будуть помилки медіагрупи SLM, і вплинуть вони на неї, а не на Федю. Він явно відділяє своє особисте «світле майбутнє» від майбутнього, до якого веде медіагрупу StarLightMedia, яка належить пану В.Пінчуку. Світле майбутнє для Феді забезпечить Росія, навіть особисто В.Путін.

Як виявилось, раніше, до революції, Федір Гречанінов був успішним менеджером компанії Альфа-груп, що належить особисто В.Путіну. Ця компанія тоді скупала (і зараз продовжує) телекомунікаційні активи України, придбала у пана В.Пінчука компанію «Київстар» та інших провайдерів, створила мережу банків «Альфа-банк».

Може, Федя досі на Альфа-груп працює і пов'язує своє «світле майбутнє» скоріше з цією групою, ніж з компанією В.Пінчука? Всі співробітники Альфа-груп є діючими співробітниками або вихідцями з КГБ та ФСБ, і працюють на Україні більше як агенти спецслужб Росії, ніж співробітники комерційних структур.

Ось Федя і поводить себе скоріше як вірний шпіон-служака, від імені StarLightMedia вимагає з кабельних операторів непомірних сум оплати і не йде з ними ні на які компроміси, виставляє інші нездійсненні вимоги, які ставлять цілу галузь на грань банкрутства. Спровоковані невмолимістю Феді, вже багато провайдерів вирішили вимкнути з 1 січня 2017 року мовлення цих каналів з своїх мереж, адже Федя не залишає провайдерам іншого вибору, погрожуючи судовими позовами, якщо не вимкнуть його канали в перші ж хвилини Нового року.

Чи бувають у КГБ і ФСБ колишні співробітники?

Відповідь ви добре знаєте самі. Колишніх КГБшників просто не буває, особливо путінських. Невже Путін так просто відпустив би одного з своїх менеджерів на роботу в конкуруючу медіа труктуру, та ще й іншої держави? Ще й тої держави, з якою В.Путін воює? Слабо віриться в таку путінську демократію, скорше в подвійні прибутки суперагента

Чого ж хочуть телеканали і чому вони за вимогою Феді збираються в перші ж хвилини Нового року зникнути з кабельних мереж?

Вони хочуть вже з січня 2017р.

отримувати гроші з кожного абонента, що спочатку, на 2017 рік, з податками і усіма витратами кабельного оператора призведе до здорожчання абонентської плати приблизно на 10 грн на місяць, а враховуючи плани телеканалів на здорожчання цієї ж плати в чотири рази через рік, то через рік на на 40 грн. Чи збільшаться адекватно прибутки українців? Сумнівно. Чи виникне у телеглядачів бажання сплачувати каналам перегляд безконечної реклами? Теж сумнівно.

В той же час усі ці канали присутні в аналоговому ефірі відкрито і безкоштовно, а провайдеру «Зеонбуд» медіагрупи віддають свій безцінний авторський продукт не тільки безкоштовно, а ще й доплачують по 1 млн грн. на місяць за кожний телеканал. Це навіть не дискримінація, а вже геноцид по відношенню до кабельних операторів. І призвести може тільки до знищення галузі кабельного телебачення, адже платити провайдери не можуть, а вимкнення українських каналів з кабельних мереж примусить абонента перейти на безкоштовні варіанти перегляду — дивитись ці ж канали в прямому ефірі, в DVB Т2 компанії «Зенбуд» Рената Ахметова. Кабельний оператор з часом взагалі перестане існувати, і залишиться в українському медіа просторі єдиний господар — монополіст Ренат Ахметов.

Як не дивно, державні структури якнайбільш цьому сприяють. ВРУ прийнятий відповідний закон про зміну УПП, пролобійований медіа олігархами, а Адміністрація Президента, РНБО, Антимонопольний Комітет, СБУ спокійно спочивають, не сушачи собі голову причинами і наслідками.

У ситуації відчувається професійна рука КГБ. А Ф.Гречанінов і не соромиться заявляти, що у них хороші аналітики, які вже давно все прорахували. У них – це у кого? У Альфа-груп чи у SLM? Скоріше у перших.

А що ж олігархи? Очевидно, зараз їм турбот і без телебачення вистачає, є що грабувати, прихватизувати і вивозити в офшори. За телебачення вони візьмуться під час виборів. А під час виборів господар медіагрупи StarLightMedia (канали СТБ, Новий, ICTV, М1, М2, Qtv) пан В.Пінчук опам’ятається, але буде вже пізно. Його канали зникнуть з екранів, а повернути їх буде дуже непросто, навіть за великі гроші, скоріше неможливо. Його колеги інші олігархи трохи пізніше теж опам’ятаються, коли побачать, що всім інформаційним українським простором заволодів Ренат Ахметов.

А путінська Альфа-груп буде почувати себе на Україні ще краще, хоч вона і так непогано себе почуває, володіючи першим по величині українським мобільним оператором «Київстар», «Альфа-банком», багатьма телекомпровайдерами і не тільки.

А може пан В.Пінчук вже й медіагрупу StarLightMedia продав В.Путіну, тільки ми про це нічого не знаємо? Тоді виходить цілком логічно, що цією групою вже управляє путінський агент Федя… і зрозуміла тоді непримиримість Феді по відношенню до провайдерів, багато в чому схожа на лугандонську гібридну війну.

В.Путіну конфронтація між українськими каналами і провайдерами вигідна в будь-якому вигляді.

— Якщо провайдери вимкнуть StarLightMedia, а потім 1+1 та інші, то, по-перше, це може спровокувати народні заворушення, невдоволення існуючим режимом безпосередньо на Новий рік, а по-друге, абоненти безкоштовно переключаться на сигнал сепаратистського Зеонбуду чи за 5 грн на місяць на супутникове телебачення з російськими каналами НТВ з гарно поставленою путінською пропагандою.

— Якщо провайдери все-таки укладуть кабальні угоди з медіагрупами і почнуть їм платити, то на протязі року-двох збанкрутують і їх за безцінь скупить та ж путінська Альфа-груп, з відповідно чудовими можливостями для тої ж путінської пропаганди.

Безпрограшна багатоходівка.

Мавпа буде сидіти на дереві і спостерігати, як б’ються лев з тигром. А потім доб’є обох, знесилених бійкою.

Чи не пора вже СБУ дослідити Федіне досьє і попередити довірливі і ласі до грошей українські медіагрупи, що це путінський пастух і за ним іти не треба? Чому б не зачинити цього путінського агента за грати або хоча б депортувати? Чи ж не видно чий він і чого хоче?

Чи будемо спокійно споглядати, як байдужість та імпотентність державних органів руйнує не тільки національний медіапростір, але і державну безпеку та інтереси України в цілому?