В КРЫМУ АРЕСТОВЫВАЮТ ТАТАР

На модерации Отложенный
У Криму продовжують затримувати татар - фігурантів «справи 3 травня»
 
У так званій «справі 3 травня» в Криму арештований Едем Османов, який виступав проти рішення про заборону в'їжджати на півострів Мустафі Джемілєву.
Про це повідомляє Кримська польова місія з прав людини.
«Сьогодні вдень заарештували Едема Османова в районі села Міжводне Чорноморського району. Йому пред'явили звинувачення за ч. 1 ст. 318 КК РФ «Застосування насильства щодо представника влади», яке він, нібито, здійснив 3 травня під час мітингу-зустрічі Мустафи Джемілєва», - повідомляє Кримська польова місія.
За даними правозахисників, Османова відвезли в ІТТ м.Сімферополя.
Адвокат затриманого Еміль Курбедінов повідомив, що завтра вранці має намір клопотати перед слідчим про запобіжний захід підзахисному у вигляді підписки про невиїзд або поручительства.
Як поінформували в місії з прав людини, в будинку батька Едему - Мустафи Османова ще 6 вересня 2014 року був обшук, який сам Мустафа Османов пов'язував з тим, що в грудні 2013-го він на своєму автомобілі привіз продукти в Київ, щоб готувати на Майдані плов для протестуючих .
Як повідомляв Укрінформ, 3 травня на адміністративному кордоні Криму з Україною пройшов масовий мітинг у зв'язку з тим, що самозвана «влада» не пропускала на територію півострова лідера кримських татар Мустафу Джемілєва. Стосовно фігурантів «справи 3 травня» в Криму проводилися обшуки, призначалися штрафи. Крім того, були затримані четверо кримських татар, яких тримали в СІЗО від одного до двох місяців. Нині їм визначено заходи - підписка про невиїзд або поручительство.
23:38 19.01.2015